crossroadlogo

Crossroad Culture

 

More information:

mariskastevens@gmail.com

Inside Guanyin (Dutch publication)

This page highlights some insides from the book and how to order

guanyin book cover

''Guanyin: Comapssie is een individuele keuze "

Guanyin: compassie is een individuele keuze

Gedichtnummer 85: Mist

De wolken gaan open, mist bedekt de weg door de bergen. Mogen alle dingen terugkeren naar hun oorsprong. Als een boek tot inzicht kan leiden, zou het de weg kunnen wijzen over de daken van de hemel.

 

Mocht u ooit een heilige wijze tegenkomen dan vraagt u natuurlijk: ‘’Waarom is de wereld nog niet op orde en in harmonie, ondanks alle kennis die er is en alle ervaringswijsheid van overal?’’ En een echte wijze houdt dan wijselijk zijn/haar mond, want de pretentie om antwoord te kunnen geven op die vraag is een teken

van ijdelheid.

            Deze korte verhandeling pretendeert evenmin om antwoorden te  geven. Toen ik de 100 gedichten van Guanyin tegenkwam dacht ik als eerste, wat jammer dat ze nooit in het Nederlands zijn vertaald. Ik besloot de vertaling op me te nemen. Veel mensen vroegen mij meteen of ik boeddhist ben. Al neig ik persoonlijk eerder naar een taoïstische levensvisie, als antropoloog heb ik geleerd dat iedere religie zowel syncretische, traditionele, conservatieve als vrije stromingen kent.

Om die rede is in deze verhandeling ook een socio-culturele toelichting en benadering opgenomen en ik pleit daarmee voor een vrijer en ruimer begrip omtrent bronnen van Oosters religieuze, filosofische en levensbeschouwelijke teksten en vooral dat de Guanyin gedichten u laten zien hoezeer ook in de Chinese geschiedenis zowel individuele als vrouwen emancipatie centraal staan.

Drs. Mariska Stevens is een cultureel antropoloog gespecialiseerd in etno-psychologie. Zij daagt de Westerse wetenschap uit zich rekenschap te geven van de dominante neiging tot ontkenning van de levende ervaring van individuen.

 

 

Omschrijving product:Verzend editie boek: Guanyin: compassie is een individuele keuze

met 10 Chinese kalligrafie stevig papier kaartspel bladen met de gedichtentitels. Bedrag inclusief verzendkosten  Totaal: €  41,86

  Formaat: 26 cm x 20: aantal pagina’s: 75

 

 Leveringsvoorwaarden: Indien u het boek wilt bestellen ontvangt u van ons een factuur. Verzending vindt plaats als brievenbuspakje nadat het bedrag is overgemaakt. Boeken en karakterbladen kunnen niet worden geruild, restitutie wordt niet verleend.

Exemplaar met bladen achterin om zelf uit te knippen verkrijgbaar via bestelling bij Amercan Bookstore Amsterdam: guanyin100gedichten 96 pages; prijs 28 euro pagina's met de kaartspel bladen achterin het boek (zelf uitknippen)

www.crossroadculture.com
tel. The Netherlands: 31-(0)20-6921400
Email: mariskastevens@gmail.com

about us button

conference may 12

services button

news button

seminars button

cc publications

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2017 Crossroad Culture